mandag den 10. oktober 2011

Bedøm din behandling

Nu har danske læger fundet ud af, at der er ved at være for mange børn med ADHD. Sikke en erkendelse. Da jeg var dreng i halvfjerdserne var der ingen. Diagnosen var slet og ret ikke opfundet. Er mekanismen, at har man først beskrevet nogle symptomer og kategoriseret dem som "sygdom" og fundet et medikament til den, så vil antallet med den pågældende sygdom bare stige og stige? Det kunne man næsten have på fornemmelsen.

Spørgsmålet er, om vi som mennesker ganske enkelt har brug for, at vores symptomer får et navn, en anerkendelse samt en egnet medicinering? Spørgsmålet er også, om vi som samfund er i stand til at lære tilstrækkeligt af hinandens erfaringer med diverse behandlinger?


Forestiller man sig, at en patient går hos en behandler, så er der i virkeligheden kun to muligheder: enten bliver patienten rask af behandlingen uden at der går en feedback tilbage til behandleren. Eller patienten bliver ikke rask men kommer igen hos samme behandler eller hos en anden behandler. Også dette foregår oftest uden feedback. 

Lær af hinanden
Man kan derfor spørge sig selv om, hvor gode vi er til at lære af vores egne og andres erfaringer. 

På Lachion kan man registrere sine erfaringer med stort set alle typer behandlinger mod stort set alle sygdomme. Tanken er, at vi skal blive bedre til at lære af hinanden og faktisk selv som patienter være med til at opbygge ny, faktisk viden, baseret på vores egne erfaringer. 

Hop til Lachion og begynd at dele DINE erfaringer. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar