mandag den 25. oktober 2010

Griseri

For nylig så jeg filmen "Food Inc." og var efterfølgende bogstaveligt talt ved at få maden galt i halsen. Jeg tænkte,  som man altid gør, når man ser noget fra "Over there" at SÅ slemt kan det vel heller ikke være fat herhjemme i lille beskyttede Danmark.

Mindre end et par dage senere, var der - igen - en udsendelse om kødskandaler i Danmark. Forkert mærkning, ommærkning, snyd med oprindelsesland, gammelt kød, hvor man skraber det rådne væk og hakker resten i pølser, der sælges som friske varer ...

Læg dertil, at almindelige grise i Danmark starter livet med at få kuperet (klippet) halen af uden bedøvelse, hvorefter de bliver proppet med vækstfoder og penicillin som danner resistens mod farlige sygdomme. Mange af grisene når at dø pga. elendige staldforhold inden de ender deres dage på slagteriets samlebånd. Inden kødet når butikken er det sikkert pumpet op med vand og salt, så man kan tjene lidt mere på det.

Så var det at jeg tog en drastisk beslutning: Slut med svineriet. Jeg køber ikke længere kød, som jeg ikke er sikker på kommer fra ordnede forhold. At vores standard omkring fødevarer er så lav, at det bare handler om IKKE AT BLIVE SYG, synes jeg ikke er godt nok.

Vi er hvad vi spiser, og hvad og hvordan vi spiser skaber vores fysik og vores liv. Mad, altså god, sund, vel tilberedt mad af gode råvarer, er givetvis med til at forebygge sygdomme. Så egentlig burde efterspørgslen være enorm på ordentlige fødevarer. Salget af økologi stiger da heldigvis også fortsat.

Så mon ikke der er i virkeligheden er flere end mig, der er ved at være rigtigt træt af mad-svineriet?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar